Zásady spracovania osobných údajov

Predávajúcim - spracovateľom osobných údajov je Galantéria Bella s. r. o., Mostová 1840/15, Šaľa 92701. 

IČO 51456354, DIČ 2120709624. Tel. 094 4581 589, e-mail: info@galanteriabella.sk.

Účelom spracovania osobných údajov je ich využitie na plnenie spotrebiteľskej zmluvy, ktorú predávajúci
uzatvára s kupujúcim vytvorením objednávky v tomto internetovom obchode. Táto spotrebiteľská zmluva
je zároveň právnym základom pre spracúvanie osobných údajov kupujúceho. Poskytnutie osobných
údajov kupujúceho je zmluvnou požiadavkou, ktorá je potrebná na uzavretie zmluvy. Poskytnutie
osobných údajov je podmienkou pre nákup v e-shope predávajúceho. Ak kupujúci neposkytne všetky
požadované osobné údaje predávajúcemu, môže to mať za následok neuzavretie kúpnej zmluvy.

Predávajúci pri spracovaní osobných údajov postupuje v zmysle Zákona č. 18/2018 o ochrane osobných
údajov a spracúva iba osobné údaje nevyhnutné na uzavretie spotrebiteľskej zmluvy.

Predávajúci spracúva bežné osobné údaje kupujúceho.
Osobné údaje kupujúceho sú v informačnom systéme predávajúceho uchovávané po dobu 10 rokov.

Kupujúci má právo a možnosť aktualizovať osobné údaje v online režime na web stránke internetového
obchodu, v zákazníckej sekcii, po prihlásení, alebo inou formu (e-mailom, písomne).

Osobné údaje môžu byť pre účely plnenia spotrebiteľskej zmluvy poskytnuté tretím stranám, napríklad
doručovacím a prepravným spoločnostiam, spoločnosti, ktorá spracúva účtovné doklady, spoločnosti

poskytujúcej platobné alebo fakturačné služby. Predávajúci môže poskytnúť osobné údaje zákazníka (e-
mailovú adresu, meno a priezvisko) spoločnosti Heureka Shopping s.r.o., výlučne pre účely programu

„Overené zákazníkmi", pre získanie spätnej väzby od kupujúceho v súvislosti s uskutočneným nákupom v
e-shope predávajúceho.

Osobné údaje kupujúceho sa nezverejňujú.

Predávajúci môže využívať softvérové riešenie, ktoré spracúva osobné údaje v tretej krajine, ktorá
zaručuje primeranú úroveň ochrany osobných údajov.

Kupujúci má právo získať od predávajúceho potvrdenie o tom, aké osobné údaje kupujúceho sa
spracúvajú v e-shope predávajúceho. Kupujúci má právo získať prístup k takýmto údajom a tiež
informácie na aký účel sa spracúvajú, aké kategórie údajov sa spracúvajú, komu sa osobné údaje
poskytujú, ako dlho sa osobné údaje uchovávajú, či existuje automatizované individuálne rozhodovanie
vrátane profilovania.

Prvé poskytnutie vyššie uvedených osobných údajov kupujúcemu je bezplatné. Opakované poskytnutie
osobných údajov, o ktoré kupujúci požiada, bude spoplatnené ako administratívny poplatok vo výške 5€.

Kupujúci môže od predávajúceho požadovať opravu alebo doplnenie neúplných osobných údajov, ktoré
sa týkajú kupujúceho. Kupujúci môže žiadať vymazanie jeho osobných údajov alebo obmedzenia
spracovania týchto údajov. Kupujúci môže aj namietať spracúvanie osobných údajov.

Spracúvanie osobných údajov kupujúce je nevyhnutné aj na účely archivácie (pre splnenie povinnosti
predávajúceho na základe právnych predpisov SR, napríklad uchovávanie účtovných dokladov po dobu
10 rokov). Ak bude kupujúci žiadať o vymazanie osobných údajov, ktoré sa spracúvajú v súvislosti
s kúpnou zmluvou, jeho žiadosť môže byť zamietnutá.

Kupujúci má právo, aby predávajúci obmedzil spracúvanie jeho osobných údajov, ak kupujúci namieta
správnosť osobných údajov, a to počas obdobia umožňujúceho predávajúcemu overiť správnosť osobných
údajov.

Kupujúci má právo získať osobné údaje, ktoré sa ho týkajú a ktoré poskytol predávajúcemu,
v štruktúrovanom, bežne používanom a strojovo čitateľnom formáte. Kupujúci má právo preniesť tieto
osobné údaje inému prevádzkovateľovi, ak je to technicky možné.

Kupujúci má právo namietať, ak sa jeho osobné údaje spracúvajú na účely priameho marketingu.
Rovnako môže namietať, ak sa jeho osobné údaje spracúvajú na účely oprávneného záujmu
predávajúceho.

Kupujúci pri podozrení, že jeho osobné údaje sa neoprávnene spracúvajú, môže podať Úradu na ochranu
osobných údajov návrh na začatie konania o ochrane osobných údajov.

Vyššie uvedené informácie o ochrane osobných údajov sa týkajú aj predzmluvných vzťahov (t.j.
registrácia v e-shope za účelom budúceho nákupu alebo napríklad vyžiadanie dopytu, cenovej ponuky či
informácií o tovare a službách predávajúceho).

Osobné údaje a marketing

Osobné údaje návštevníkov webstránky na účely marketingu predávajúci spracúva len na základe súhlasu
zákazníka. Prihlásením do newslettra návštevník webstránky vyjadruje súhlas spracovaním osobných
údajov na marketingové účely.

Odosielateľ pri spracovaní osobných údajov postupuje v zmysle Zákona č. 18/2018 o ochrane osobných
údajov a spracúva iba osobné údaje nevyhnutné pre odoslanie newslettra.

Odosielateľ spracúva bežné osobné údaje návštevníka. Osobné údaje návštevníka sú v informačnom
systéme odosielateľa uchovávané do doby, kým sa návštevník neodhlási z odberu newslettra.
Ak návštevník nesúhlasí so spracovaním údajov na marketingové účely, svoj nesúhlas môže návštevník
kedykoľvek vyjadriť napríklad odoslaním správy na e-mailovú adresu odosielateľa so žiadosťou o
odhlásenie z newslettra alebo kliknutím na link uvedený v e-mailovej správe.

Osobné údaje využívané na marketingové účely nebudú poskytnuté tretím stranám, taktiež nebudú
zverejnené. Osobné údaje môžu byť prenášané do tretích krajín – takouto krajinou sú Spojené štáty
americké, ktorá zaručuje primeranú úroveň ochrany osobných údajov.

Návštevník má právo a možnosť aktualizovať osobné údaje, využívané na marketingové účely, napríklad
e-mailom.

Návštevník pri podozrení, že jeho osobné údaje sa neoprávnene spracúvajú na marketingové účely, môže
podať Úradu na ochranu osobných údajov návrh na začatie konania o ochrane osobných údajov.

Predávajúci môže spracúvať osobné údaje existujúcich zákazníkov na marketingové účely (napríklad pre
odosielanie newslettra alebo e-mailov o novinkách, zľavách, akciách a pod.) aj bez predchádzajúceho
súhlasu kupujúceho. Pre tento účel predávajúci spracúva nevyhnutné údaje zákazníka, ktorými sú meno,
priezvisko a e-mailová adresa kupujúceho. Ak zákazník nesúhlasí so spracovaním údajov na
marketingové účely, svoj nesúhlas môže kedykoľvek vyjadriť napríklad odoslaním správy na e-mailovú adresu predávajúceho so žiadosťou o odhlásenie z newslettra alebo kliknutím na link uvedený v e-mailovej správe. Osobné údaje zákazníkov využívané na marketingové účely nebudú poskytnuté tretímstranám, taktiež nebudú zverejnené.

Cookies a ďalšie funkcie

S cieľom zabezpečiť riadne fungovanie internetového obchodu môže predávajúci ukladať na zariadení
kupujúceho malé dátové súbory – cookies, vďaka ktorým si internetový obchod môže na určitý čas
uchovávať údaje o činnosti a nastaveniach (napr. prihlasovacie meno, jazyk, veľkosť písma a pod.).

Internetový obchod predávajúceho používa súbory cookies na zapamätanie si používateľských nastavení
kupujúceho a pre nevyhnutnú funkcionalitu internetového obchodu, prípadne na marketingové účely.

Kupujúci môže všetky súbor cookies uložené v jeho zariadení vymazať a prípadne internetový prehliadač
vo svojom zariadení nastaviť tak, aby znemožnil ich ukladanie. V takom prípade bude kupujúci pri
opakovanej návšteve internetového obchodu pravdepodobne musieť manuálne upravovať niektoré
nastavenia a niektoré služby alebo funkcie internetového obchodu nemusia byť funkčné.

Predávajúci môže pre skvalitnenie svojich služieb zhromažďovať aj niektoré ďalšie údaje, ktoré môžu byť
považované za bežné osobné údaje návštevníka, ako napríklad údaje o prehliadači, IP adresa, typ
zariadenia a pod. Tieto údaje môžu byť využívané napríklad na štatistické účely o návštevnosti
internetového obchodu, nákupoch či efektívnosti reklamy. Takéto údaje môžu byť poskytnuté tretím
stranám, ktoré ich spracúvajú výlučne pre potreby predávajúceho a nebudú zverejnené. Údaje môžu byť
prenášané do tretích krajín, ak sú spracúvané v systémoch ako je napríklad Google Analytics a obdobné
služby.

 

 

 

Prihlásenie

Tieto internetové stránky používajú súbory Cookies. Bližšie informácie o použitých súboroch nájdete na stránke s informáciami o ochrane osobných údajov.